0 530 264 67 66 —
İşitme cihazı teknolojileri sürekli olarak gelişmekte ve kullanıcıların işitme kaybını yönetmelerine yardımcı olmak için çeşitli özellikler ve iyileştirmeler sunmaktadır.
İşitme cihazınız kendi sesinizi yankılatıyorsa, bu genellikle cihazın yanlış şekilde takılmış olmasından veya doğru şekilde ayarlanmamış olmasından kaynaklanabilir.
Çocuklar için işitme cihazları, işitme kaybı yaşayan genç bireylerin işitme yeteneklerini desteklemek ve geliştirmek için tasarlanmıştır
İşitme cihazı rehabilitasyonu ve takip süreci, işitme kaybı olan bireylerin cihazlarını etkili bir şekilde kullanmalarını sağlamak için önemlidir.
İşitme cihazları, artık sadece çevreyi duyma yeteneğini geri kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda bir dizi akıllı özellikle donatılarak yaşam kalitesini artırıyor.
İşitme cihazlarında kişiye özel kulak kalıbı, cihazın, kulak kanalına doğru şekilde oturmasını ve işitme kaybını en iyi şekilde düzeltebilmesini sağlar.
İşitme kaybı, yaşamın farklı dönemlerinde ortaya çıkabilir ve bu dönemlere göre çeşitli nedenler ve özellikler gösterebilir. İşitme kaybının yaş dönemlerine göre genel olarak aşağıdaki gibi sınıflandırılabilir
Mikst tip işitme kaybı, sensöri nöral ve iletim tipi işitme kaybının bir kombinasyonunu ifade eder.
Sensöri nöral işitme kaybı, iç kulağın veya işitsel sinirin hasar görmesi sonucu oluşur.
İşitme cihazları arasındaki kablosuz bağlantı, işitme sistemindeki kulaklar arasındaki sinyallerin geçişine benzer.
İletim tipi işitme kaybı, dış veya orta kulağın bir sorunu nedeniyle seslerin iç kulağa iletilmesinin zorlaşması durumunu ifade eder.
Çok ileri dereceli işitme kaybı olan bireyler için işitme cihazı seçimi özel bir dikkat gerektirir.
Çok ileri dereceli işitme kaybı olan bireyler için özel kulak kalıbının önemi büyüktür çünkü standart kulaklık veya işitme cihazı tıkaçları genellikle yeterli olmayabilir.
Çiğneme sesinin işitme cihazınızı rahatsız etmesi oldukça yaygın bir durumdur.
İşitme kayıplarında işitme cihazı seçimi yaparken, dikkat edilebilecek en önemli noktalardan biri de işitme testi sonuçlarında yer alan %SD yada speech discrimination testi sonucu olarak ifade edilen konuşmayı ayırt etme skorudur.
Hiperakuzi, normalde tolerans gösterilebilecek ses seviyelerine aşırı duyarlılık veya aşırı hassasiyet olarak tanımlanır.
ÖZETLE; hangi model işitme cihazında, yüz yüze olmadan, gürültülü ortamda daha az eforla daha çok konuşulanları ayırt edebiliyorsanız ve sesleri doğru tanımlayabiliyorsanız o modeli öncelikle değerlendirmelisiniz.